Translate

tisdag 13 september 2022

Nu skymtar vi Pyreneerna i horisonten

Efter att ha kopplat av i Digoin drar vi vidare söderut. Vi slopar A75 och väljer att gena över Frankrike mot Pau. Det blir mängder med småbyar att passera vilket är charmerande men också tidskrävande. Oftast är byarna försedda med 30-zoner samtidigt som det är mycket smala gator. 
Vi passerar frukt- , majsodlingar och utblommade solrosfält. 
Värmen kvarstår så det är skönt att ha en fungerande AC i bilen. Vid fika o matstopp slår värmen emot en. Beroende på höjdläge varierar temperaturen mellan 22 och 28 °
Märkbart är att de flesta floder vi passerar har mycket lågt vatten och att det gröna har tagit över. 

Dagssträckan blev inte så lång som vi tänkt oss. Så en stellplats I en liten by Caylus blev vår övernattningsplats. När vi väljer platser blir det alltid från Park4Night eller Campercontact. Vi vet att platser hämtade därifrån är alltid välbesökta. Väljer vi campingplaser, blir det från ACSI katalogen i  första hand. 

Ett tiotal mil från Pau ser vi Pyreneerna skymta i horisonten. Det är dit vi tänkt oss för att sedan ta Tunnel Somport till Spanien. 

Nu har vi kommit ner mot Pau och valt en camping, Camping Pyrenees Nature, 
Det blir 2 nätter där för vi har blivit förvarnade om att temperaturen kommer att vara 35 °. Bäst att ta det lugnt! Kollade att det var först vid 24-tiden som tempen gick ner till 20 °.  

När vi kommit över gränsen till Spanien är det  främst nationalparken Ordesa som vi kommer att lägga lite tid på, där vill vi vandra lite för att få njuta av den otroliga naturen. 


Ha de gött 



9 kommentarer:

  1. Hej. Rekommenderar att köra över bergapasset i stället för tunell. Väldigt vackert. Körde där för en vecka sedan. Med plåstis så klart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu har vi kört tunneln så nästa gång blir det nog en annan väg. Det är så härligt att se alla plåtisarna som rullar utmed alpvägarna, kommer nästan från alla europeiska länder.

      Radera
  2. Ibland har man tur att hitta en ACSI utefter resvägen, ibland inte. De två nätter vi låg på nämnda camping tjänade vi ca 20€ mot normalpriset, så då var katalogpriset intjänat tycker jag. Roligt att ni följer bloggen!

    SvaraRadera
  3. Svar
    1. En mycket fantastisk syn med dessa höga berg i bakgrunden. Mer blir det framöver!

      Radera
  4. Så trevligt att läsa och följa er

    SvaraRadera
  5. Digoin är en trevlig stad men vi står inte längre på deras ställplats Ett mkt lugnare alternativ finns några km bort i Moulinet/ Husbil Kors och Tvärs

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men jag vill gärna kolla in Akvedukten varje gång vi passerar o se om jag har tur o få se en båt passera. . Men bra med ny plats om det skulle bli mycket oväsen i Digoin

      Radera

Our Vantastic Travels