Translate

onsdag 18 september 2019

On the Road - again, hösten 2019

Hejsan, ja nu var det längesedan jag skrev något på bloggen. Allt sammanhänger med att mina handleder inte klarar så mycket skrivande. De har därför sparats till vår höstresa som går av stapeln till Portugals countryside med dess gamla traditioner o härliga livsstil, dess underbara natur med mycket berg o skog.

Vi startade med ett besök hos BiÖ för lite service. Därefter blev det broarna med stopp i Flensburg för lite shopping. Kvällen var lite kylig så jag bad Bengt sätta på dieselvärmaren. Men tji, en varningssignal en fredagskväll,  något var tokigt.  Bara att vänta till måndag morgon! Där fick vi hjälp av ett Bosch/Thruma företag som felsökte hela Thruma anläggningen. På eftermiddagen var det åter On the Road.

Allt gick som planerat genom Tyskland, med viss STAU, Belgien och Frankrike ner till Reims, Vierzon, Angouleme och Bordeaux.

Under de här sträckorna stannade vi till vid gratis stellplatser och det är främst två stycken som jag vill omnämna då vi kunde få gratis elström där .
La Selle Hermon  N 48 00 40  E 02 53 42 
Platsen ligger några mil söder om Reims

Nersac  N45 37 33  E 00 03 00
Platsen är granne med Angouleme

Vi har under hela transportsträckan ner till Portugal kört på ej betalvägar men ändå funnit mycket bra vägar med endast ett fåtal rondeller. 

När vi kommer in i Spanien bestämde vi oss för ett besök i 
som ligger rakt norrut från Bilbao. 

Då vi nu kommit in i Portugal är nätet svagt och jag kan inte lägga ut så många bilder. Väntar därför någon dag med nästa inlägg om Gaztelugatxe. 

Kan bara säga att vi har det varmt och skönt här och njuter i fulla drag! 


Ha de gött!





6 kommentarer:

  1. Kan du lägga ut en karta med er resväg - så kan vi lättare följa. Vi åker om ca 4 veckor - ungefär samma resväg.
    Mvh Patric & Margareta
    Umeå

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller på att sammanfatta vår resväg på Google, så den kommer i nästa inlägg.
      Hoppas ni får nya av den!

      Radera
  2. Så kul att följa er. Vi träffades uppe på Stekenjokk i somras och blev inspirerade av er att göra en resa söderut över vintern. Tyvärr är vi för fega att göra slag i saken. Ha en fin resa och en bra vinter!
    Margareta och Jan med den svarta plåtisen:)
    Umeå

    SvaraRadera
    Svar
    1. Häeligt att höra från er. Synd att ni inte kommer iväg, men det går lika bra (nästan) att göra en passiv resa via min blogg!
      Kanske blir det av nästa år i stället. Vi åker nog till Norrland nästa år igen o hoppas vi träffas då igen. Trevlig vinter önskar vi er!

      Radera
  3. Trevligt med ny resa. När det gäller bloggandet så har även vår legat still i 3 veckor....men det kommer snart fler inlägg. Och snart är vi på väg mot Öster dvs mot Albanien och om tiden räcker lite längre ner.Portugal gillar vi, men vill nu se lite annat. Ha en fin resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ibland får det bli en paus I bloggandet o desto roligare att starta upp igen o hoppas på att nätet fungerar.
      Vad spännande med Albanien, det ser jag verkligen framemot.
      Vår Portugalresa kommer denna gång att handla mycket om inlandet, om det blir tid över någon stranddag!

      Ha en upptäckarresa!

      Radera

Our Vantastic Travels