Translate

lördag 27 oktober 2018

Äntligen kör vi in i Portugal

Efter en natt med många personbilar som kört rally på stellplatsen i Ribadero, så bestämmer vi oss för att snabbt dra vidare till nästa anhalt - Portugal. Vi kör genom ett vackert och varierande landskap
och ser framemot att äntligen nå nya annorlunda mål.
När vi kommer upp på lite höglänta områden kommer dimman och regnet. Sikten är verkligen begränsad och Bengt upplever det mycket positivt att i vägbanan finns det belysning som begränsar möjligheterna att köra av vägen. Vägbelysningen blir som en ny vägmarkering! Men efter några mil har regnet upphört och det är sommar igen. Härligt ropar jag, livet känns genast mycket bättre och framförallt det underlättar körandet för oss

Vi har GPS:en inställd på Pontevedra, en stellplats nere vid floden för vi inser, att vi kommer inte att nå Portugal i kväll heller. Bättre att göra ett stopp och fortsätta till gränsen nästa dag. Vi är bara två husbilar som övernattar där, en Kabe från Schweiz och vi. Tur att vi inte gick fram till dem och började prata svenska, för det hade varit ganska naturligt att tro att en Kabe den måste ju komma från Sverige.

N 42 25 25  W 08 39 18
Stellplatsen är på en grusplan och som ni ser så är det stora gropar i  marken, med andra ord den är undermåligt skött. Men vi orkar inte leta efter en bättre. Båda njuter dock av det vackra inloppet och solnedgången.. Trots det eländiga underlaget får vi en lugn natt, eller kanske därför.

På morgonen kör vi de milen som vi har kvar för att komma till gränsen, ca 5 mil. Sedan blir det att fortsätta ner till Porto där vi möts av en vacker kust och som får bli vårt första stopp i Portugal.
Vilket inlopp, äntligen Portugal!

Tjingeling
We 3

2 kommentarer:

  1. Vi har goda vänner i Portugal som även bor i HY när det är som kallast i Portugal. Känner ni Birgit och Tommy från Vanravi?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr Lotta så tror jag inte att jag vet vem de är, men ett foto skulle kanske ge mig ett bättre svar

      Radera

Our Vantastic Travels