Translate

torsdag 25 oktober 2018

Kan det bli Portugal nu eller?

På morgonen rafsar vi ihop våra tillbehör för vi vet att vi har en del som vi vill göra och se samt försöka komma in i Portugal under dagen. Men det var svårt att lämna kattungarna som var så söta och gärna var vid vår bil för att få ta del av Chivas matskål.

Vi kör tillbaka på väg N 625 mot Covadonga för vi är intresserade av kyrkan där i byn. Inte visste vi att det var två kyrkor som rönte stort intresse, förrän vi väl var framme. Den ena är Basilika de Santa Maria som ligger högt upp på en kulle och ser otroligt mäktig ut.

 Köra förbi den,  nej det gick ju inte, så vi hittade en P-plats till slut och fick gå en lång bit för att kunna ta några bilder och ev gå in i kyrkan. 
Den är gjord av rosa kalksten och passar bra in i den grönskande omgivningen
Det var gudstjänst så det blev bara en bild tagen från entren.

Egentligen var det kapellet som ligger i en grotta ett tiotal meter upp i berget som intresserade oss. Precis intill det rinner det ett vattenfall som kommer från en liten källa i naturreservatet Picos de Europa. 

Den heliga grottan 

Väl nöjda med utflykten far vi vidare till Cangas de Onis som är en söt liten stad och är inkörsporten till Picos de Europa. Vi ville  bara kolla in den gamla romerska bron eftersom vi ändå var i närheten 
Puente Romano 

Det går att promenera över bron och då får vi en underbar utsikt mot Picos de Europa i bakgrunden. Bron har ett kors hängande i mitten och floden Sella som rinner under är grund vid vårt besök.
Restaurangen på andra sidan bron serverade en god lunch med cappuchino som avslutning. Vi var helt nöjda med att vi gjorde avstickaren till de två små byarna. 

Vi kör tillbaka till A8 och följer kusten mot gränsen till Portugal. Men vi kommer bara till Ribadero där vi testar stellplatsen nere i hamnen, men inte en kotte står där. Vi fortsätter därför upp mot bostadsområdena och väljer 

Parking de Ribadeo
N 43 32 08  W 007 02 43  (Campercontact)
Vi var flera husbilar men tyvärr var det inte en lugn plats att sova över på. 

Under dagen tankade vi på Repsol utefter A8 och där fanns en tvättautomat, 
N 43 33 39 W 006 17 00

Tjingeling
Inte blev det Portugal i dag heller!
We 3
4 kommentarer:

 1. Bättre lycka nästa dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi närmar oss ju gränsen, endera dagen blir!

   Radera
 2. Vad har du för kordinater?Skulle önska i desimaltal mycket enklare att slå in

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag GPSen inställd på det format som jag anger i bloggen. Men det ska visst finnas en omräkningsmöjlighet om man söker på Google. Det är det enda jag kan hjälpa dig med!

   Radera

Our Vantastic Travels