Translate

torsdag 4 oktober 2018

La Rochelle med Fort Bayard

Efter att ha besökt Ile de Re igår var det dags att ägna dagen åt La Rochelle. Vi promenerade ner till järnvägsstationen varifrån även buss nr 1a har sitt utgångsläge. Det tog ca 20 min för att komma in till gamla stan. I Frankrike,jämfört med Spanien, är det bra för där kan man ha hunden med på bussen och den åker gratis. 

 En stadskarta hade jag fått på campingen så det var bara att börja vandra. Det första vi stötte på var Katedralen
 En mycket  pampig katedral i sten

Längre ner på gatan ligger Klocktornet 
med figuriner högt upp på var sin sida. 

Mittemot ligger "Vieux Port" där båtarna bokstavligt talat ligger på torra land. Men hamnen är stans stolhet och framför allt då de gamla försvarstornen som ligger längre  ner ut mot havet, Tour de la Chaine och Tour St-Nicolas . Dessa har varit med om många anfall från havssidan i århundraden. 

Efter att ha vandrat runt i den gamla delen av hamnen väljer vi att gå in i gamla stan för att få en uppfattning om dess gamla hus. 
Vi upplever inte stan som så där mysig eller charmig, utan den är snarare fylld av turister så man får trängas på vissa ställen.  Men vi hittade en trevlig restaurang nere vid hamnen och bestämde oss för en lunch. Det blev restaurang Andre med sina
  Andremärkta tallrikar som alltid skulle stå rätt enligt kyparen som sa" med all respekt för Andre". Dagens lunch var en trerätters med bland annat en grönsakstimbal spetsad med tre räkor som förrätt som Bengt valde, själv valde jag ostron. Till huvudrätt valde vi dagens fisk som var blancherad med polenta och hackade grönsaker.
Till dessert föredrog vi glass för enkelhetens skull. Vi hade ingen aning om vad de annars skulle erbjuda oss. Men jag vill bara säga att min kula svartvinbärsglass var det godaste jag har smakat någon gång.

En annan dessert som Bengt ville att vi skulle testa var att ta en tur ut till Fort Bayard eftersom det var så varmt och Atlanten låg nästan spegelblank. Flera gånger fick vi gå in i kabyssen för att inte bli sönderbrända i ansiktet.
                 Ja båtresan var nog det bästa på denna dagen, 2 1/2 timma fick vi vara ute till sjös.
Tur att man inte kvalifiserar sig för detta, för då slipper man både krål och vrål bland ormar och spindlar.

Den arbetsplatsform som syns på bilden är en plattform för energi och annat nödvändigt som behövs vid alla olika TV-produktioner. Det är ett 20-tal olika länder som gjort inspelningar där.

 Väl tillbaka till campingen var vi så trötta alla tre efter dagens alla upplevelser och synintryck, det hade varit en fantastisk, dag så kvällen fortsatte med endast en promenad med Chivas.

Tjingeling, vi fortsätter nog vår resa nu och hörs snart igen bara nätet tillåter och batteriet på datorn inte tar slut!
We 3


8 kommentarer:

 1. Vad roligt att få se! Vi är inte långt efter er.. kommer till La Rochelle i nästa vecka :) Vart drar ni vidare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, här finns så mycket att se o göra så det är svårt att begränsa sig. Men vi kör efter Biscayabukten och tittar på en del otroligt vackra småbyar (A8). Därefter blir det Portugal ner efter kusten.
   Vore trevligt om ni kom ikapp oss!

   Radera
 2. Vilken härlig tripp och inte dumt med skaldjur och fisk, fint att dom tar hundar på bussen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har ju alltid varit problemet i Spanien o Portugal "No dogs". I år är vi mer beroende av buss då vi inte har cyklar med oss. Våra elcyklar är för tunga för stället så därför lämnade vi dem hemma. Vill inte att gångjärnen ska bli sneda.

   Radera
 3. Verkligen en innehållsrik och trevlig dag verkardet som!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk att få åka båt på Atlanten, ha ha, Vi har bara åk över Nordsjön till England en gång med båt.Denna gången var det ju inte så långt ut men i alla fall.

   Radera
 4. Vad kul att ni åkte ut till det där fortet! Väldigt speciellt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja värdret var så övertygande att vi ville komma ut på havet och varför inte då slå två flugor ……...

   Radera

Our Vantastic Travels