Translate

måndag 15 oktober 2018

Efter Loredo blir det Lianes

Det är bäst att skriva av sig innan jag glömmer allt fint vi har fått se utefter  Biscaya bukten. Jag håller med om att här finns många fina byar som är otroligt koloristiska och jag tror ni också gör det när ni får se lite bilder. Bilderna är tagna med paddan och inte förbättrade på något vis. Utan det är naturen här som ger en chansen att få så härliga bilder.

Vi fortsätter mot den lilla staden Lianes eller Llanes som den även heter, och som ligger i region Asturien. Här hittade vi en gratis parkeringsplats som tjänstgjorde som stellplats för drygt 15 husbilar.
N 43 25 26 W 004 46 03
Granne med parkering är det iordningställt en stellplats, men hade vi kört in, kom vi inte ut för fotocellerna var trasiga, så bommen gick inte upp. Här inne stod det två husbilar som väntade på en reparatör och som kom efter 1,5 dag. Även toatömningen som kostade 1 € var trasig berättade en engelsman, så det är bara att gå in o tömma, men det finns inget vatten att skölja toan med så tag med lite. 

Lianes är en mycket trevlig stad att promenera i. Det är bland annat en kuststad med en fiskehamn där måsarna alltid förväntar sig något gott
när fiskebåtarna har landat.
När vi går in till stan får vi passera genom denna grönskande allé, och som ni ser är det lågt i tak.

Här finns många vackra byggnader såsom detta 
casino och det gröna hotellet.
    
Det var lätt att hitta i stan för gågatan var lagd med gatusten i olika färger och som vi göteborgare förknippar med spårvagnsspår. Till slut hittade vi turistinfon, så att vi kunde få en karta, efter att ha traskat fram o tillbaka i stan, den låg nere i hamnen, lite ocentralt tycker jag. 

 I det här kondiset fanns  något som det var helt fel årstid för, 
nämligen semlor "La Bamba". Tur att dom bara hade en kvar, så jag slapp att köpa till oss. Men hur ska jag säga, är det för sent på säsongen eller är det för tidigt att börja sälja semlor. Men jag köpte ett annat wienerbröd till oss med äppleskivor istället. Tyvärr var det inte så gott för det var inte äpplen utan en annan göra som nästan var som risgrynsgröt, konstigt att det alltid ser så läskande ut i skyltfönstren!

Stan har något annat som jag tror är väldigt ovanligt, Augustin Ibarrola (f 1930) säger att han har skapat ett nytt landskap i Lianes hamn med
The Cubes of Memory 

De flesta kuber är enfärgade men några har fått ett trevligt mönster.. Själva iden med betongkuberna som vågbrytare är idealisk och lockar till sig många turister eftersom de är en färgklick i stan.
Men här finns också en gammal stadsmur, gamla hus, kyrka o torg. 
Lianes har således både klippor, kuber, fiskehamn, trånga gränder, härlig strandpromenad San Pedro Walk utefter havet med dess klippor och mycket mera att bli förtjust i.  Tyvärr var det lite mulet på förmiddagen så en del kort blev mörka, men vi har i alla fall kvar minnet av en stad med stor charm. På grund av det sämre vädret tog vi oss inte ner till Lianes badstränder men förmodligen är de lika spännande som stan i övrigt.  

Tjingeling
We 3

8 kommentarer:

 1. Jag följer er med spänning på resan. Trevlig läsning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tänk att det finns så mycket att se o göra i Europa

   Radera
 2. Vilka otroligt vackra byggnader! Synd att det inte finns något tillnärmelsevis lika fint här fötutom templen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Lotta, men det finns inget som slår templen med all sin glans

   Radera
 3. Konstigt jag lade in en kommentar i morse...men den försvann tydligen. Verkligen annorlunda med de målade stenarna, fina bilder. Besvikelse över bakverk har vi varit med om. Trodde vi hade köpt goa söta wienerbröd med kaffe, men det visade sig att de var fyllda med bacon! Blev inte alls som vi förväntat oss....men man lär sig. Tack för tips om Lianes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bacon, vilken katastrofal överraskning, ett wienerbröd bör ha lite sötma.
   Men mer orter kommer snart! Det tar bara lite tid att beskriva o det är inte alltid som stellplatsens/campingens Wifi fungerar. Då blir det mobilnätet som också kan gå trögt.

   Ha en fortsatt bra resa!

   Radera
 4. Vi ändrade våra planer att köra utefter hela kusten därför är det extra trevligt att följa er resa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fritt fram för att välja väg och byarna ligger kvar, säkert ett par år till.
   Väldigt trevligt att ni kom förbi Peniche och vi fick konstaterat att vår Borlängetid gett oss många gemensamma namn o vänner.

   Radera

Our Vantastic Travels