Translate

lördag 13 oktober 2018

Vi fortsätter utefter Biscaya bukten mot Santanderhållet

Här kommer lite mer om vår fortsatta resa efter att vi lämnat Arenan i Donostia San Sebastian.

På morgonen knackar p-vakterna på dörren och säger att ni måste lämna platsen om en halvtimma för nu är det basketmatch idag och p-platserna behövs. Tur att vi kunde köra tillbaka dit vi stått i går för att inmundiga vår frukost. Sedan var det bara att välja väg ut ur stan.

Vi kör på landsvägen utefter bukten, men upptäcker att vi kör mot Vitoria Gasteiz, och det var inte vår avsikt. Allt beror på att det är umleitung som man säger i Tyskland. Bara att vända och se till att vi kommer ut på motorvägen istället. Men vi tankade otroligt billigt i en liten by på landet, så umleitungen förde i alla fall något gott med sig.

När vi kör tillbaka på landsvägen ser vi dessa bruna barrträd - jag undrar om det är torkan eller föroreningar som ställt till det. Ledsamt är det i alla fall.

Vi kommer slutligen upp på AP1 vid Eiba och kör vidare på A8 mot Santander, men tänker hoppa Bilbao. Den lilla biten vi kört på motorvägen, sträcka på ca 4 mil, kostar 5,88 €.  Slutligen närmar vi oss Santander och kör mot Loredo som ligger öster om stan och utefter inloppet till Santander.
N 43 28 11  W 003 43 34
Detta är egentligen ingen riktig stellplats men här får plats några husbilar på parkeringen och polisen kommer och tittar till oss så att vi inte har tagit ut någonting eller står på klossar. Så det där med tömning ska finnas någon annanstans på halvön för vi såg en skylt när vi körde in mot Loredo. Tyvärr hittade vi inte varken tömningsstationen eller vattenpåfyllningen. Men jag tror att hade vi pratat med surfarna hade de säkert vetat var och visat oss vägen. Nu var det inte aktuellt med varken det ena eller det andra. 

Här är en fin badplats så det finns lite personbilar som står parkerade och surfarna väntar på att de ska försvinna så att de får plats över natten. De har nämligen konstaterat att i morgon ska det blåsa bra och då tas både surfbrädor och Kite-seglen fram. 
Fin trätrappa ner till stranden
Familjeliv på stranden

Här står Bengt och pratar med en fransman som var väldigt väldigt duktig på engelska och Chivas väntar på att husse ska komma tillbaka. 
Vid sjutiden var det dags för solnedgång och vi stod här tillsammans med 5 surfbilar.  När alla personbilar åkt iväg blev det en lugn plats där vi sov mycket gott. Vi njuter i fulla drag och tycker att livet är härligt med värmen och solen och att det går att få stå så här fint ute i naturen och se havet rulla in mot klipporna. 

Tjingeling
We 3

4 kommentarer:

  1. Vi är inte långt bakom er :) Tänkte vara i San Sebastian i morgon kväll. Stannar ni till längre någonstans så kanske vi hinner ikapp :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, vi stannar i Peniche i ett par veckor till, eftersom HBK fått till ett bra avtal där, om HBKare stannar i 30 dagar.
      Sedan har vi hört att det nu är för varmt på Algarvekusten så det är bättre att komma dit om någon månad.
      Ha det gött

      Radera
  2. Så vackert där är. Då har vi något att se fram emot!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är den kusten otrolig med sina klippor, men också de färggranna husen är speciella. Berättar inte mer utan det får bli en överraskning för er. Ni har ju tid att få uppleva allt nu när ni är arbetsbefriade!
      Ha det gött!

      Radera

Our Vantastic Travels