Translate

söndag 17 mars 2019

Benidorm

Det blev inte så många mil, ca 9 mil, en kort etapp med andra ord.  Kändes jättebra att snabbt komma fram till vårt mål som blev Benidorm. Vi har visserligen övervintrat där 6-7 veckor  vid två tillfällen tidigare. Men vad är det då som drar oss dit.
       
Storstadsmiljön och dessutom de jättelånga sandstränderna
Benidorm har faktiskt näst mest skyskrapor per kvadratmeter efter själva Manhattan. Helt otroligt! 

Eftersom vi inte känner till några stellplatser runt Benidorm får det bli en campingplats.  RACCO som är välkänd för oss kostar 35€/dygn; nej där går smärtgränsen tycker vi. Vi väljer istället Arena Blanka (ACSI) strax intill Racco. Deras pris ligger på 18€ inkl 4 kw el. Förbrukning över det per dag kostar. För övrigt är de likvärda campingarna. 
 Dessutom ville de ha 1€ för Chivas. Jag hävdade att hundar ingår. Men de fortsatte att säga att jag måste betala för hund. Jag hittade Perros i den spanska ACSI katalogen och ordet inklusive. Då var de tvingade att ge med sig. 

På tisdagen blev det en dag med klippning för oss alla tre. Jag kl 13.00, Bengt kl 14.00 och Chivas kl 15.00 . När Chivas var inlämnad gick vi till vårt fish and chips ställe och beställe var sin portion. 
Fisken är riktigt god och det var något som vi verkligen längtade efter. Ni förstår en engelsk restaurang, klart att de gör fish o chips på ett riktigt bra sätt. 

Därefter blev det en fika hos grannkondiset!
När Chivas var klar gick vi över till Racco för att träffa vänner
och beundra deras klippta träd som nu börjat grönska.

Traditionsenligt var det marknad på onsdagen i Benidorm och det medförde lite inköp både för Bengt o mig, shorts o 2 tenniströjor till Bengt o 2 par skor till mig. Sedan på torsdagen var det dags för den där långpromenaden bort till gamla stan samt besöka vår Tapasbar och därefter "ett hål i väggen". Tapasbaren var tyvärr nerlagd så då valde vi 
en annan restaurang  som är välkänd och som också har mycket godaTapas. Pricken över i är att det finns nästan ett helt "skyltfönster " med många olika tapas att välja emellan. 
Skaldjursröra och en skinkblandning blev valet. 
Ett hål i väggen erbjuder kaffe, konjak o kaka för 1,80€, det är vi mycket nöjda med.

Efter dessa mättsamma intag,  tog vi en promenad utefter stranden för att titta på folklivet  och slutligen blev det en taxi hem.

Solstolarna är redan framtagna. 

Morgan och Rose-Marie var nyfikna på hur Arena Blancas platser såg ut. Två dagar i streck fick vi besök av dem och varje dag avslutades med restaurangens goda meny. 

Sju övernattningar på campingen och vi kände att nu måste vi börja tänka på hemfärden. Om ca tre w ska vi vara i Örkelljunga. Men först vill vi  besöka Guadalest, för det har vi missat tidigare år. 
Vi har med andra ord haft en underbar vecka i Benidorm,  det var så kul att få uppleva gamla minnen och träffa många svenskar som fortfarande var kvar på Racco.

Tjingeling
We 3

6 kommentarer:

  1. Åh va ni här utan att Alonso kunde träffa Chivas? Vi har stått på Raco några där nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, vad synd att vi inte visste det o det var inga andra svenskar som sa något heller. Hade ju varit trevligt!

      Radera
  2. Guadalest besökte jag när jag var i Benidorm. Redan då fanns det skyskrapor. Detta var efter att jag tagit studenten så det var ju ett tag sedan... 🤣🤣🤣

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk att vi alltid missar Guadalest. Det gjorde vi nu också!

      Radera
  3. Vi stod oxå på Arena Blanca när vi var i Benidorm. Betydligt billigare! Men El Raco har nog bra pris om man står hela säsongen tror jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det stämmer att priset reduceras mycket vid flera månaders uppehåll.

      Radera

Our Vantastic Travels