Translate

lördag 16 mars 2019

Torrevieja och sedan Citronmarknaden

Efter 15 övernattningar i San Javier kände vi att nu är det verkligen dax att fara vidare. Varför inte välja Torrevieja o dess klippor, vi har aldrig stannat till där, bara kört rakt igenom Torrevieja  på N 332.

På Campercontact hittade vi koordinaterna till ett ställe som såg lämpligt ut.
N 37 59 03  W 00 39 25 
 Vi packade ihop och sa hej till våra vänner som valt att stanna kvar.

Efter att bara ha kört 3 mil så var vi framme och jag gick ur bilen och skulle försöka hitta en plan plats. Marken är väldigt stenig och ojämn, så det är inte så lätt att hitta något plant ställe att köra in på. Dessutom var ju vi inte den enda bilen som tänkt övernatta där i några dagar. 
 Vi hade tur en bil körde så vi fick chansen att köra in där. Glada i hågen packar vi upp och inrättar oss. 
Eftersom platsen är en fricamping får vi inte ha något utanför bilen, Vi tar därför våra stolar och bord och flyttar ut mot klippkanten för att inta en lättlunch. 
Rätt som det är knackar det på dörren och utanför befinner sig 4 kända ansikten. Det är vänner från tidigare platser.  De har varit och spelat boule och Gun var en vinnare som stolt visar upp sin pokal.
Det blir en trevlig samvaro innan vi på lördag eftermiddag gemensamt kör ytterligare 3 mil till citronmarknaden i Guardamar.  
 N 38 03 23  E 00 40 26

 Att vi väljer att åka redan på lördag eftermiddag är för att slippa alla personbilar på söndag morgon då  vägen in till marknaden är smal och mycket dålig. På kvällen ankommer ytterligare en svensk husbil, så vi blir fyra bilar på parkeringen.
Vi avslutar kvällen med långbord i solnedgången och sedan är det dax att krypa till kojs och invänta morgondagen. 
På söndagmorgon väller det in personbilar samtidigt som det kommer mycket folk från bostadsområdena runt omkring. Vi har inte bråttom utan äter vår frukost i lugn och ro. Därefter beger vi oss mot entrén, förväntansfulla och hungriga på inköp. Frukt och grönsaker står överst på listan och skulle vi sedan hitta något annat användbart så är det också välkommet. 

Klockan 12 var det drickepaus och vi samlades för lite förtäring. Men det blev fler som anslöt till vårt fikabord. 
 Väl färdigpratade om alla inköp som gjorts så bestämde vi att kl 14 var det dax för något,  en god middag utefter restauranggatan.Tänk att det finns så många restauranger här, trots att marknaden endast har öppet en dag i veckan. Strongt!  Vi hittade en tysk restaurang som bl a serverade matjessill med kartoffelpuffar. Det skulle vara gott sa Bengt o jag. Några valde hemlagade hamburgare.
 Två jättegoda matjes under ett löktäcke
och sedan var det den bamsiga hamburgaren. 
Vem kan motstå de här underbara apelsinerna? Marknaden är mycket stor och man finner nästan alla slags grönsaker till ett mycket billigt pris. Det är bönderna ifrån trakten som kommer med sina produkter, lokalproducerat så det förslår!. Men här är ju också det självklara kläder och skor, vad vore en marknad utan detta.  Marknaden i Guardamar är inte bara stor utan vi upplever den som lite speciell med alla sina gångar kors och tvärs. Men till slut lär vi oss hur vi ska hitta tillbaka till våra husbilar. 

När marknaden stängde tänkte vi dra vidare, men insåg att det skulle ta en lång stund innan vi kom ut på en redig väg. Vi gjorde som de andra stannade ytterligare en natt för att sedan på måndag morgon köra mot Benidorm. Vi hade dessutom så trevligt tillsammans med många glada skratt och diskussioner,  att det inte fanns något skäl att bryta upp. Även våra hundar kände att detta var paradiset att få springa på den stora grusplanen och jaga varandra.

Tjingeling
we 3

2 kommentarer:

  1. Det verkar som om ni träffar massor med människor hela tiden, kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. javisst, det är det som är så härligt med det lättsamma livet

      Radera

Our Vantastic Travels