Translate

onsdag 20 mars 2019

Vädret styr vårt mål mot Benicarlo

På morgonen checkar vi ut från Arena Blanca och hade tänkt ställa kosan till Guadalest. Men riktigt gråa och tunga moln vilar över Benidorm och bergen. Vi insåg att det var bara till att välja ett annat resmål. Förresten även regndroppar föll på bilen när vi körde norrut från Beni. Varför inte ta sikte mot Peniscola! Vi justerar GPS:en och kör mot vårt nya mål.
 Vi passerar Calpe som ligger där så fint i bakgrunden. Naturen har skiftat i färg och 
mimosan flödar så grant utefter vägen. 
När vi närmar oss Peniscola var det en "umleitung" som gjorde att vi missade infarten till La Volta. Det blev i stället grannbyn Benicola med en gratis stellplats. 
N 40 24 14  E 00 25 10
Här är det tillåtet att stå i 48 timmar och det finns tömningsmöjligheter samt köpa vatten, vilket innebär att livet kan gå vidare.
Här står vi på rad utefter ett bostadsområde med medelhavet precis nedanför. För att Chivas ska få springa av sig tog vi en långpromenad på stranden. 
Runt hörnet ser vi att husbilar står nere på stranden. Är det fullt på den här gatan kan man alltid kolla nästa tvärgata om det kört ner någon och ställt sig på stranden. De som stod där gick till tömningsstationen vid den legala platsen och får på det sättet löst sina problem på ett enkelt sätt.. 
Det blåste rätt bra men vi tycker att det är skönt att ta en promenad utefter den fina stranden, då vi haft en dagsetapp på ca 30 mil. 
Vi kan rekommendera den här stellplatsen då det var lugnt och fridfullt. Lidl ligger dessutom i närheten! 

Tjingeling
We 3


4 kommentarer:

  1. Jaha nu är vi inte långt ifrån varandra. 😃 Vi är på väg mot Vinaros för lite shopping innan vi efter helgen drar mot norr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vinaros är kanske ingen ort som man stannar till vid så där. Men där finns en bra Fiatverkstad som har behörighet att fixa HB o den fick vi utnyttjat då ngt i insprutningsdelen till dieseln gått sönder på Helge. Därför glömmer vi aldrig det ortsnamnen.
      Ja kanske ses vi på hemvägen, vore trevligt! Vi kommer att köra A75 för Bengt tycker att han har kört för lite motorväg den här resan.

      Radera
  2. Trevlig resa norröver��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, men det är inte så roligt att köra från värmen!

      Radera

Our Vantastic Travels