Translate

torsdag 7 mars 2019

Vi fortsätter till San Javier

Oj vad vi sov lugnt på Playa La Higueria. Inga störande element eller poliser som kom o väckte oss. Så det var bara till att stiga upp med solen och göra sig iordning för att köra ett par mil. Nu har vi hamnat så långt upp i Spanien att betalvägarna gör sig påminda. Vi väljer dock att köra N 332 förbi Mazarron, Cartagena och upp till Mar Menor. För oss är det viktigt att vi får se lite natur på våra resor.

Vi hade hört att den nya stellplatsen i Santiago de Ribera (San Javier) var bra och billig om vi stannade ett tag. Här kan vi välja om vi vill ha 6 eller 10 Amp och dessutom finns det tre olika storlekar på platserna.
N 37 48 14  W 00 48 57
Priset är kopplat till hur länge man stannar, 6 amp el kostar 2€/natt oavsett hur länge man stannar.
Platsen ca 2 år gammal och alla hygienhus är väldigt fräscha och rena. Fördelen med den är att det finns bra upphängningsanordning för ens tvätt. Dessutom finns det några boulbanor som används  frekvent av de boende. 

Samhället då, nja inte så roligt. Det finns Lidl och Aldi på gångavstånd. Längre bort ligger Mercadona och slutligen ett affärscentrum med bland annat Carrefour och diverse andra småaffärer. Nu är det så att vi har inga cyklar med oss så det blir långa promenader vad vi än ska göra. Men på telefonen kan vi avläsa att vi är riktigt duktiga på att snabbt komma upp till 10 000 steg varje dag. Visst gör det nytta det här att promenera hit o dit.
Här är långa gator med tomma hus, ja ni ser att det saknas bilar, Verkligen folktomt får jag säga. Troligen kommer ägarna först till Påsk eller när sommarvärmen har landat. 

Vad vi saknar är restauranger och framförallt att de borde vara öppna. Här finns en Tapasbar på stellplatsen som serverar jättegoda tapas och hamburgare. Men det kan vi ju inte leva på varje dag.
Här roar vi varandra med fika nästan varje dag istället.
Fettisdagen, så klart då serverades hemgjorda semlor!
Även Chivas får besök ibland, här är det Whitney

Det är dessutom en bra bit till stranden och där är de få restauranger som finns, stängda.
Men på fredagarna kommer grillbilen till stellplatsen och säljer grillad kyckling och revben samt potatischips. 
Här går det att beställa och hämta senare fram till klockan 15.00. Dessa kycklingar var helt underbara, inte de där torra som vi kan få hemma. 

Men trots det tråkiga samhället har vi det bra!

Tjingeling
We 3



2 kommentarer:

  1. Lite tråkigt när samhällen ”dör” under lågsäsong....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst det blir lite spöklikt när husen är igenbommade och gatorna är folktomma!

      Radera

Our Vantastic Travels