Translate

fredag 29 mars 2019

Crasch och försök till repris

Inte funny när jag upptäcker att bloggen saknar senaste inlägg med kommentarer. Vad som hänt kan jag inte förklara men troligen handlar det om HANDHAVANFEL  och Jättedåligt NÄT.

Men här kommer ett försök till nytt inlägg, versionen blir nog lite kortare skulle jag tro. 

Vi hamnade på en byggarbetsplats I Clermont. 

Vi kör A75 som är både brant och slingrig. Men det är inga problem att ta de branta backarna med vår bil. Inte heller nerförsbackarna med vår lilla krapp med  motorbroms. 

Vi bestämmer oss för  att köra av A 75 och välja byn Millau för att få ett annat perspektiv på Millaubron. 
Vi har aldrig stannat till i Millou tidigare.  Men att köra av ger mig helt andra fotochanser. För stan verkar vara en fin liten ort.  

Klockan springer iväg och vi inser att vi inte kommer att hinna till Digoin i rimlig tid. Det får bli ett natthärberge i Clermont i stället.  Vi hittar en stellplats i stadsdelen Perignar Les Sarlieve och koordinaterna ställs in. Väl framme ser vi att vi hamnat på en byggarbetsplats. 

N 45 44 12. E 03 08 18
Men vi ser en husbil stå på gatan ovanför, så vi ställer oss där också.  Slutligen är vi 5 husbilar som kommer att övernatta där. Om den gatustumpen kommer att bli permanent återstår att se. 
Men i alla fall finns alla skyltar kvar, så jag undrar hur de tänker. 
Tur att tömningsmöjligheterna finns kvar!

Dagen efter fortsätter vi vidare och kommer till en liten stellplats som låg i Sonbernon, 
N 47 18 81. E 04 42 72 . 
Otur igen, där fanns bara 2 eluttag och vi kom som bil nr 3. Men vi startade vår Thruma dieselvärmare och sov gott bland fransmännen. Får man inte plats på en stellplats är det bara till att köra vidare för det finns en stellplats i nästan varje by med tömningsmöjligheter. Med tanke på det räknade jag ihop de stellplatser som finns i mina franska böcker. Det blev 2 616 stycken, en siffra som förändras hela tiden.  Men antalet, det är något för våra svenska kommuner att tänka på.

Det var ungefär detta som mitt förlorade inlägg handlade om ! 

Tjingeling
We 3

4 kommentarer:

 1. Men vad trist (och konstigt) att ett inlägg bara försvinner!!! Skönt att det finns så gott om ställplatser! Hoppas förresten att mitt mejl kom fram!? Har haft migrän så allting har tagit tid ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst mailet har kommit så nu skavi börja arbeta! Tack för det!
   Jag har försökt klura ut vad det beror på och tror att synkningen mellan min telefon och datorn inte fungerar längre.

   Radera
 2. Vi nöjer oss så gärna med detta! Kul att läsa om era resor. 😀

  SvaraRadera

Our Vantastic Travels