Translate

onsdag 10 oktober 2018

Nu har vi kommit till Peniche

Javisst, det är sant, men jag förstår om ni saknar en massa inlägg från västra Spanien och ner  in i Portugal. Men jag lovar de kommer så sakteliga, det är tiden som springer ifrån mig. Sedan tog batteriet slut i dator n och vi har legat på många platser utan el så det blev inte laddat förrän nu.

 Här i Peniche kommer vi att stanna ett par veckor så jag ska nog komma ikapp med reseberättelser. Vi bor på ASA Peniche Motorhome Park
N 39 21 58  W009 22 45 

som är en mycket trevlig stellplats med många svenskar. För närvarande är det mellan 5-10 stycken HB som kommer och går. I går var vi 7 st som hade gofika och senare på kvällen gick vi ut tillsammans och åt på en fiskrestaurang. Idag har några spelat boule så det är fullt med aktiviteter hela tiden. 

Bengt o jag tog en promenad med Chivas för att lära känna stan. Kartan som vi hämtat på turistbyrån är inte så tydlig med gatunamn som vi skulle önska. men, men det får gå. 

För att gardera oss och inte gå vilse i gränderna gjorde jag så att jag tog några bilder som får vara vår streetguide in till stan så här i början av vår vistelse. Bättre det än att inte hitta tillbaka.
 
Fin gatuskylt och det är på denna gata som vi bor
I slutet av gatan finner jag en blommande bougenvilla
och mittemot ligger  kyrkan som på klocktornet har ett måsbo, borde det inte varit ett storkbo istället undrar jag? 
Bara ett hundratal meter längre fram hittade jag denna Zoo-affär, så nu är maten och annat godis till Chivas räddat. 
Vi går över gatan och är nyfikna på resterna från  den gamla försvarsmuren. 
Slutligen kom vi till Turistbyrån 
där vi igår hämtade kartan. Nu känns det bra att vi vet var vi är!

Då var det dags att fota lite fina blommor som jag däremot inte kommer ihåg vad de heter. Jag vet att några har jag publicerat på Husbilen Helge så förhoppningsvis har jag ett svar där. Nu vänder vi om och går hemåt för solen är väldigt stark och jag behöver mer solkräm för att inte bli sönderbränd. Tänk oktober och vi har fått tillbaka lite brun färg på våra armar och ben. Åh vad det känns jättebra! 

Tjingelin. nu vet ni var vi är och att det kommer mer!
We 36 kommentarer:

 1. Förstår att det känns helt OK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst nya äventyr varje dag nästan
   Ha de gött

   Radera
 2. Peniche ligger på vår önskelista oxå, men vi har många stopp kvar innan vi kommer dit, så ni har nog lämnat platsen då :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så mycket fint både Spanien i Portugal så det tar tid att se sig omkring. Men vi kommer att stanna några veckor i Peniche så ni kanske hinner ikapp, men stressa inte, traffiken är tuff i småbyarna.
   Ha det gött

   Radera
 3. Jag skriver som Anna, Peniche ligger på vår lista också. Vi brukar också besöka turistbyrån för att få en karta, även om man kan använda maps i telefonen så känns en karta bättre
  Tjingeling till er med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En söt men gammal stad, ska bli kul att stanna några veckor o träffa alla svenskar som stannar till här.
   Visst är en karta bra att ha då surfen inte är oändlig för oss!
   Ha det gött

   Radera

Our Vantastic Travels